Možete da ih punite džemom, kremovima, sirom i šunkom ili da ostavite prazne... nećete pogrešiti!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- susam
- posni majonez (ili istopite margarin-maslac)
Priprema
U većoj činiji izdrobite kvasac, dodajte šećer, 1 kašičicu brašna, vodu, ulje i promešajte. Postepeno dodajte ostatak brašna i so. Sve sastojke sjedinite i umestite glatko testo.
Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova. Trouglove urolajte u kiflice.
Slane kiflice premažite posnim majonezom ili istopljenim margarinom i pospite susam po njima.
Pecite na 190°C dok ne porumene, oko 20 minuta.
( Izvor: cooking.rs )