Pekar Milan Rakić na RTS-u ispričao celu "nauku" pečenja slavskog kolača!
![foto: Shutterstock](/data/images/2019/11/07/14/273975_shutterstock-1186005706_ff.jpg?ver=1608303754)
Sezona je slava, i domaćice uveliko pretražuju internet i bakine kuvare kako bi pronašle savršeni recept za slavski kolač.
Pekar Milan Rakić u Jutarnjem programu RTS-a je rekao da bi trebalo uzeti kilogram brašna, 500 mililitara vode, dodati dva odsto šećera i dva odsto soli, ulje, prašak za pecivo i kvasac.
![slava, slavski kolač, Pravoslavlje, Pravoslavni običaji](/data/images/2020/10/19/10/307751_shutterstock-1058206904_ff.jpg?ver=1608303830)
Kolač se zamesi za desetak minuta, potom se testo podeli u kuglice i kada naraste, peče se.
- Slavski kolač peče se 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni - rekao je on.
( Izvor: Mondo.rs, RTS )