icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nestvaran ukus

MEKANO ZADOVOLJSTVO PO BAKINOM RECEPTU: Spiralne kifle s kiselim mlekom i sirom

Podeli:

Predstavljamo vam kiflice koje će ubuduće biti vaše omiljene!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 15 gr kvasca
  • 200 gr kiselog mleka
  • 50 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 400-450 gr brašna
  • 200 gr sira
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • susam
  • malo šećera i soli

 

kiflice, kiflice sa sirom, kiflice s kiselim mlekom
foto: Bakina kuhinja

Priprema


U mlakom mleku rastopiti kvasac dodati pola kašičice šećera, pa kad zapeni dodati vodu, kiselo mleko, ulje i jaje .

Dodavati polako brašno da se dobije mekše testo. Dodati i malo soli. Testo zamesiti dobro da bude glatko, pa ga pokriti da odstoji pola sata.

Testo razviti na pobrašnjiven sto, razviti ga tanko i iseći na pravougaonike. Seći ga po vertikali, ne do kraja, a u gornji deo staviti komade sira i uviti u rolnicu

Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pokriti da odstoji, pa premazati žumancetom i malo uljem i posuti semenkama.

Peći na 200 stepeni C oko 30 min.

 

Kad izvadite kiflice iz rerne, pokrijte nakratko. Služite za doručak užinu ili večeru i, što je najvažnije, uživajte!
 

 

 

Inicijalizacija u toku...