Za ovaj obrok kažu da je prava vitaminska bomba
Sastojci:
- 1 jogurt
- 1 kašika domaćeg jabukovog pektina
- 1 kašika meda
- 50 grama seckanih oraha
- 1/2 kašike cimeta
- 30 kapi propolisa
- 3 kašike zobene kaše
- suvo voće po izboru
Kako napraviti domaći pektin
Jabuke sadrže visok nivo pektina, koji utiče povoljno na razgradnju masnih naslaga. Pospešuje rad debelog creva i izvrstan je upijač masti.
Kilogram jabuka detaljno očistiti i iseckati na sitne komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac, postavite na ringlu koja je pojačana na najjače. Ubacite jabuke, one se brzo skuvaju u loncu. Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta dok se masa ne zgusne. Procedite smesu i domah pektin ubacujte u sterilizovane tegle.
Priprema doručka
Noć ranije, jogurt i pektin pomešajte i ostavite u fružideru da se hladi. Ujutru sve sastojke dodajte u vašu smesu koju ste pirpremlili veče pre, promešajte ih i sačekajte par minuta da se svi sastojci sjedine.