bićete oduševljeni

PRUŽA UKUS ČOKOLADE I ČINI ČUDA ZA IMUNITET: Sipajte ovo u kafu svakog jutra i uradićete mnogo za svoje telo

Pored lepog ukusa, ovaj sastojak pruža još mnogo toga

foto: Profimedia

Kakao nastaje iz biljke kakaovac, to je tropsko drvo koje pripada porodici slezova. U Evropu ga je doneo Kristofer Kolumbo sa svojih moreplovačkih avantura po tek otkrivenoj Americi.

 

Tadašnji narodi su pravili specifično piće od kakaa, slično današnjim likerima.
Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice, popijte ga umesto kafe ili ga dodajte u kafu!

 

Kakao u svom izvornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutru posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutru konzumiramo.

 

foto: Profimedia

Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantima, vlaknima, magnezijumom, bakrom, fosforom, gvožđem i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova.

 

Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodate šećere kako bi bio najzdravija opcija za vas.