Pored lepog ukusa, ovaj sastojak pruža još mnogo toga
Kakao nastaje iz biljke kakaovac, to je tropsko drvo koje pripada porodici slezova. U Evropu ga je doneo Kristofer Kolumbo sa svojih moreplovačkih avantura po tek otkrivenoj Americi.
Tadašnji narodi su pravili specifično piće od kakaa, slično današnjim likerima.
Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice, popijte ga umesto kafe ili ga dodajte u kafu!
Kakao u svom izvornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutru posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutru konzumiramo.
Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantima, vlaknima, magnezijumom, bakrom, fosforom, gvožđem i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova.
Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodate šećere kako bi bio najzdravija opcija za vas.