icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MALI TRIK

VEĆINA NAS ČAJ PRIPREMA POGREŠNO — I TO NI NE ZNA: Evo kako se pravilno sprema obožavani topli napitak

Mada se priprema čaja razlikuje od osobe do osobe, uglavnom svi prate isti prvi korak, a to je stavljanje kesice čaja u šoljicu, pa prelivanje iste vrućom vodom!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Međutim, profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark tvrdi da je to pogrešno.

 

Kako kaže, vrećicu ili bilje nikada ne treba preliti kipućom vodom jer onda čaj ima ukus koji podseća na "nešto pregorelo". To se posebno oseti kada se vruća voda spoji sa predugim držanjem vrećice čaja u šoljici, piše Mirror.

 

On smatra da treba da sačekamo da se voda ohladi na 80 stepeni. Zatim, tvrdi da isuviše vruća voda ubija arome čaja i ostavlja "tup" ukus. Mada možemo vruću vodu ohladiti tako što joj dodamo malo hladnije vode, Martin kaže da je najpoželjnije da, nakon što provri, sačekamo da se ohladi do odgovarajuće temperature.

 

"Na taj način izvući ćete sve ono najbolje iz čaja i uživaćete u sjajnim ukusima", kaže on.