Tri sloja povrća, mleveno meso i dobro poznato jelo pripremljeno na nešto drugačiji način!
Sastojci:
- 300 gr mlevenog mesa
- 300 gr krompira
- 200 gr tikvica
- 200 gr plavog patlidžana
- 400 gr paradajza
- 1 glavica luka
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- so i biber
- šećer
- ulje
- bosiljak, morski oraščić
Priprema
Oljušten krompir iseći na kolutove i u podmazanom plehu staviti da se peče u rerni na oko 180C stepeni., piše Lepa i srećna.
Tikvice i patlidžan oljuštiti, iseći na kriške i posoliti ovlaš pa ostaviti da se ocede.
Paradajz oljuštiti i iseckati pa staviti na tihu vatru da se malo ukuva. Dodati šećer i so po ukusu.
Upržiti glavicu luka, dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne pobeli. Posoliti i pobiberiti.
Posle dvadeset minuta pečenja krompira, izvadite pleh iz rerne i rasporedite uprženo mleveno meso preko krompira.
Pospite ukuvanim paradajzom, pa poređajte sloj patlidžana i sloj tikvica.
Stavite u rernu da se peče.
Za to vreme umutite jaja sa mlekom, dodajte začine i kad je musaka do pola gotova, prelijte i vratite da se zapeče.
Ako volite obožavate ovo jelo, obavezno probajte ENGLESKU MUSAKU, ali i POSNU MUSAKU i čuveni sokobanjski specijalitet OZRENSKU MUSAKU.