Odlično jelo za posne dane, ide uz meso, ribu, ali i samostalno...
Potrebno je:
500-600 gr krompira
1 manja tikvica
1 glavica crnog luka
1 manji paradajz
1 crvena paprika
beli luk granule
so, biber, suvi začin
ulje
Priprema:
Očistiti krompir i tikvice i iseći na krugove. dodati suvog začina i soli, bibera, belog luka i ulja i sve dobro izjednačiti.
Papriku iseći na krupnije, kao i luk, pa posoliti.
Ređati u pleh koji ste premazali uljem. Izmešati sve i naizmenično ređati u pleh. Ubaciti i sečen paradajz. Pouljiti i peći na 220 stepeni oko sat vremena.
Pokriti folijom prvih 15-20 minuta, pa otkriti da se lepo ispeče i razrumeni u sopstvenom soku. Fantastičan je. Uz krompir odlično ide posna čorbica i neka riba.
Prijatno!
( Bakina kuhinja )