Važno je da što češće jedemo kuvanu hranu i zato vam donosimo odličan recept za ukusan pileći paprikaš sa knedlama!
Potrebno je:
500 gr pilećeg mesa
500 gr krompira
1 jaje
lovorov list
2 šargarepe
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 šolja paradajza, kuvanog ili mlevenog
1 kašičica mlevene začinske paprike
1 kašike brašna
1/2 kašike griza
1 kašika suvog začina
50 ml ulja
peršunov list
so, biber
Priprema:
Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta, dodati piletinu, pa još dinstati.
Dodati začinsku papriku, začin suvi i so, lovorov list i kuvan paradajz, pa naliti vodom.
Kad se već meso skuvalo, umutiti jaje u manjoj činiji sa kašikom brašna i malo griza, dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja, pa izjednačiti.
Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 min dok knedle ne omekšaju.
Dodati malo bibera i peršunovog lista.Paprikaš je gotov. Prijatno.
Uz paprikaš odlično ide i proja:
130 gr kukuruznog brašna
50 ml ulja
200 ml jogurta
soli
1/2 praška za pecivo
Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni oko 35 minuta da porumeni.