Napravite mekanu i penastu pogaču savršenog ukusa
Potrebno je:
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 400 ml mleka
- 2 jaja
- 50 g rastopljenog maslaca
- još malo maslaca za premazivanje
- 700 g brašna
- susam
- žumance
Priprema:
Rastopiti kvasac sa šećerom, pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Testo razvući na sto, podeliti na dva, tri dela (ili više).
Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacom i uviti u rolat i seći male rolate.
Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu. Pokriti da nadođ oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama.
Peći na 180 stepeni oko 45 min.
Pokriti krpom i ostaviti 15 minuta, pa izvaditi iz pleha. Uživajte...
( Bakina kuhinja )