Ova ekonomična, brza i nadasve ukusna torta toliko je jednostavna za pripremu da će je bez problema moći pripremiti i oni koji nisu vešti u kuhinji
Sastojci:
400 g grčkog jogurta
4 jaja
100 g šećera
50 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
narendana korica limuna
Priprema
1. Uključite rernu na 170 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca u dve posude.
2. Umutite žumanca i šećer, pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promešajte.
3. Potom dodajte gustin, prašak za pecivo i rendanu koricu limuna i sve dobro promešajte.
4. Umutite belanca u sneg i prebacite u kremu. Lagano mešajte dok se smesa ne sjedini.
5. Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte smesu u kalup i stavite u rernu da se peče otprilike 45-50 minuta.
6. Tortu ostavite da se ohladi pre nego što je izvadite iz rerne. Pre posluživanja, tortu pospite šećerom u prahu.