Spoj oraha i vanile ― prava rapsodija ukusa
POTREBNI SASTOJCI
jaja - 1 komad
šećer - 160 g
ulje - 100 ml
sveže mleko - 200 ml
brašno - 140 g
prašak za pecivo - 7 g
orasi - 70 g, mleveni
ZA FIL
puding - 3 komada (svaki paket 37 ili 40 g)
šećer - 8 supenih kašika
sveže mleko - 900 ml
vanilin šećer - 2 komada
maslac - 100 g, mekan
ZA DEKORACIJU
orasi - mleveni
mlečna čokolada
banane
NAČIN PRIPREME
Ugrejte rernu na 170 stepeni.
Umutite jaje sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte ulje, sveže mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevenim orasima. Nakon svakog dodatog sastojka mutite mikserom. Gotovu smesu sipajte u kalup, 20 cm, sa ivicama koje se skidaju. Koru pecite u ugrejanoj rerni. Gotovu koru ostavite da se ohladi u kalupu.
Za krem:
Na ringlu stavite 700 ml svežeg mleka, u ostalih 200 rastvorite 3 pudinga, šećer i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte puding i mešajte dok krem ne provri. Kad provri, skinite sa vatre.
Ostavite da se ohladi i s vremena na vreme mutite da se ne stvori korica.
Umutite mekani maslac mikserom i dodajte po malo hladnog fila.
Mutite dok ne dobijete mekan, gladak fil. Dobijeni fil sipajte preko kore u kalupu.
Ostavite na 2 sata u frižideru.
Skinite ivice kalupa i ukrasite.