sladokusci će je obožavati

NIJE VAM POTREBNO UMEĆE, A ODUŠEVIĆE SVE: Čokoladna MIKADO torta sa rozen korama BOGATOG je ukusa i ne peče se (RECEPT)

0

Ukusna čokoladna torta koja se jednostavno priprema, a delovaće da ste je pravili duže nego što zapravo jeste...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

pakovanje rozen kora

3 žumanca

250 gr šećera

150 gr mleka u prahu

100 ml mleka

250 gr putera

4 kašike kakao praha

50 gr čokolade

 

Priprema:

 

Umutite žumanca sa šećerom. Dodajte naizmenično mleko u prahu i mleko, muteći da smesa bude ujednačena.

 

Dodajte kakao prah kroz sito i mutite da se potpuno sjedini sa masom.

 

Kuvajte na pari sve dok se krem ne zgusne, ali pazite da ne proključa.

Neprekidno mešajte.

Ostavite da se potpuno ohladi.

 

Umutite puter penasto, pa polako dodajte kuvani čokoladni krem.

 

Filujte rozen kore, namažite tortu kremom sa strane i odozgo pa pospite rendanom čokoladom i dobro rashladite.

 

 

makonda-tracker