Ukusna čokoladna torta koja se jednostavno priprema, a delovaće da ste je pravili duže nego što zapravo jeste...
Sastojci:
pakovanje rozen kora
3 žumanca
250 gr šećera
150 gr mleka u prahu
100 ml mleka
250 gr putera
4 kašike kakao praha
50 gr čokolade
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom. Dodajte naizmenično mleko u prahu i mleko, muteći da smesa bude ujednačena.
Dodajte kakao prah kroz sito i mutite da se potpuno sjedini sa masom.
Kuvajte na pari sve dok se krem ne zgusne, ali pazite da ne proključa.
Neprekidno mešajte.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Umutite puter penasto, pa polako dodajte kuvani čokoladni krem.
Filujte rozen kore, namažite tortu kremom sa strane i odozgo pa pospite rendanom čokoladom i dobro rashladite.
( Izvor: Lepa&Srećna/Kika K. )