Čak i ako se potpuni početnik u kuhinji, možete da napravite ovo poslastičarsko reme-delo
Ako volite čizkejk, ovaj kolač će vas oduševiti! Priprema se mnogo lakše, pa je recept pogodan i za potpune početnike koji vole slatko!
Sastojci:
- 230 grama brašna
- Kašika šećera
- Kašičica soli
- 60 mililitara vode
- 170 grama hladnog maslaca
- 250 grama svežeg sira
- Limunov sok
- 100 grama prah šećera
- 300 grama bobičastog voća
- 50 grama kristal šećera
Priprema
Pomešajte maslac, brašno, so i šećer, možete umutiti i mikserom, ali pazite da se smesa ne pregreje, trebalo bi da dobijete grudvičasto testo, piše Mondo. Mesite ga potom oko dva minuta, a zatim umotajte u providnu foliju i odložite u frižider.
Mikserom umutite prah šećer, sok polovine limuna i krem sir dok ne dobijete vazdušasti krem.
Voće pomešajte sa kristal šećerom, a zatim testo razvaljajte u pleh za pečenje. Filujte sirom, vrh kolača prekrijte bobicama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatnosmeđe, a testo zvuči šuplje kad ga kucnete.