recept dana

ODLIČAN IZBOR ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Juneći gulaš sa krompirom!

Dok ste u karantinu imate dovoljno vremena da spremate ukusne zakuske

foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

800 g junećeg mesa (but ili plećka)

3 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 veći čen belog luka

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašičica mlevene slatke paprike

malo soli

malo bibera

malo iseckanog peršuna

1 puna kašika brašna

 

Priprema:

 

Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane. Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode. U činiju staviti alevu papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz krompir.