Sve sastojke možete naći u vašoj kuhinji
Potrebno je:
oko 600 g brašna
25 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 jajeta
200 ml mlakog mleka
100 ml mlake vode
250 g margarina
I još:
džem od jagode
1 jaje
Priprema:
Kvasac staviti u malo vode sa šećerom i kašikom brašna. Kad nadođe, usuti u brašno, dodati so, preostalu vodu, mleko, jaja i zamesiti mekše testo. Ostaviti ga da odmara 15 minuta.
Testo podeliti na 8 jufki, svaku rastanjiti, premazati margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednju ne mazati margarinom.
Posle 15 minuta razvući što veću koru, iseći 24 trouglića, na svaki staviti kašičicu džema i zamotati kiflicu.
Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ulupanim jajetom i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.