Održite dobar imunitet i jedite kuvano
Potrebno je:
12 srednjih paprika babura
1 krompir
Za nadev:
500 g mlevenog mesa
1/2 šolje riže - pirinča
1 glavica crvenog luka
5-6 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 dl ulja
malo soli
po želji biber
Za preliv:
300 ml soka od paradajza
300 ml tople vode
Priprema:
Paprike očistiti izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše.
Crveni i luk i šargarepu sitno iseckati te izdinstati na ulju. Potom dodati mleveno meso i dinstati dok ne porumeni. Meso iscediti iz ulja i dodati mu pirinač, sitno iseckan bijeli luk i začine. Dobro izmešati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi pa da paprike ne bi pucale.
Krompir iseći na tanke kolutiće i sa njim zatvarati paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.
U pekač staviti ulje koje je ostalo od dinstanog mesa, a zatim dodati pomešan sok od paradajza i vodu. Paprike poređati u pekač i peći sat i 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.