ekonomično i ukusno

NIKAKO NE BACAJTE STARI HLEB! Kolač od jabuka i ostataka hleba je najjeftinija i neodoljiva poslastica (RECEPT)

Za ovaj dezert ne treba vam previše sastojaka, svakako ne skupih, a sigurno će vam se dopasti

foto: Shutterstock

 

Kada želite "na brzinu" da pripremite nešto slatko za svoje ukućane, zapečeni kolač sa voćem je idealno rešenje!

 

Sastojci:

 

  • 600 g starog hleba
  • 5 dl slatke pavlake
  • 2 vanilin-šećera
  • 4-5 jabuka
  • džem od višanja ili borovnica
  • puter
  • cimet
  • 1 kašika ruma
  • hlebne mrvice
  • ulje

 

 

Priprema

 

Nauljiti kalup za kolač i posuti ga hlebnim mrvicama.

 

Ostacima starog hleba odseći koricu i iseći na kockice. Šaku kockica odvojiti sa strane, a ostatak poslagati u kalup.

 

Slatku pavlaku pomešati sa vanilin-šećerom i preliti preko hleba da se dobro natopi. Na puteru propržiti oljuštene i na kockice isečene jabuke (otprilike 5 minuta), pa posuti sa malo cimeta.

 

Jabuke poslagati preko hleba (ostaviti šaku sa strane), i preko naneti džem razređen sa malo vode i kašikom ruma. Po vrhu poslagati odvojene kockice hleba i jabuke.

 

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C, otprilike 20 minuta.

 

Napomena:

Umesto jabuka, možete da koristite i breskve i ukus će biti jednako neodoljiv!