recept dana

POSLASTICA NAKON LAGANOG RUČKA: Kroasani sa džemom od jagoda!

0

Svi ukućani će ih voleti

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Testo:

 

1 kocka svežeg kvasca

1 kašika šećera

1 kašičica soli

2 dl ulja

4 dl mleka

800 g brašna

 

1 žumance

3 kašike mleka

3 kašike šećera u prahu

150 g margarina za kolače

po potrebi džem od jagoda

 

Priprema:

 

U 2 dl mlakog mleka razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno i napraviti udubljenje dodati so, nadošao kvasac, ostatak mleka i ulje. Zamesiti glatko testo. Testo ostaviti da naraste.

 

Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 jufke. Jufku rasklagijati i iseći 8 trouglova. Staviti po kašičicu džema i umotati u kiflu. Ređati kifle u tepsiju koju smo obložili pek papirom. Uraditi isto i sa ostale tri jufke.

 

Kuflice premazati mešavinom žumanceta i mleka i na svaku kiflicu staviti parce margarina. Peći kiflice na 200°C. Pečene kiflice posut šećerom u prahu.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

makonda-tracker