Više ne morate da putujete u Tursku da biste uživali u jednom od najlepših kolača na svetu
Sastojci:
- 100 mililitara suncokretovog ulja
- 5 supenih kašika belog šećera
- jedna kesica vanilin-šećera
- 250 grama maslaca koji je odstojao na na sobnoj temperaturi
- puna šolja od 2 decilitra kokosovog brašna
- belo brašno
Za valjanje:
- šećer u prahu
- kokosovo brašno
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni i pripremite ravan pleh obložen pek-papirom.
U duboku posudu stavite šećer i maslac i dobro umutite, a potom postepeno i uz neprestano mešanje dodajte ulje, vanilin šećer i kokosovo brašno. Dok se sastojci ne sjedine, mutite mikserom najpre na najslabijoj brzini da biste potom pojačali.
Postepeno dodajte brašno.
Kad se dobro sjedini, obložite testo alu-folijom i ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru. Nakon toga ga raskomadajte, napravite loptice i poređajte po plehu.
Pecite na oko 170 stepeni između 10 i 15 minuta, a pazite da keks ostane beo.
Potom izvadite pleh iz rerne, sačekajte nekoliko minuta da se loptice prohlade, ali ne sasvim, a onda ih dobro uvaljajte u kokosovo brašno i potom u šećer u prahu. Ponovo ih poređajte po plehu.