oduševljena je

TREĆE DETE JE RODILA PROŠLE GODINE: Kejt Midlton u tajnosti posetila porodilište!

Vojvotkinja od Kembridža i supruga princa Vilijama sve troje dece donela je na svet u londonskoj bolnici Sveta Marija.

foto: Profimedia

Kejt Midlton (37) pokroviteljka je brojnih humanitarnih organizacija u Velikoj Britaniji, ali čini se da su teme kojima se najradije bavi one vezane za porodicu. Zato ne čudi što britanski mediji javljaju da je supruga princa Vilijama prošlog meseca u tajnosti posetila porodilište jedne bolnice kako bi provela vreme s babicama tokom njihovih dnevnih obaveza.

 

Vi ste tu za žene u trenucima kad su najosetljivije; svakodnevno ste svedok snage, bola i nezamislive radosti. Vaš rad često je u senci i daleko od pažnje — napisala je Kejt Midlton u poruci vrednim damama koje je tog dana upoznala, javljaju mediji.

 

Bez obzira na okolnosti, neprestano sam bila zapanjena saosećanjem koje su pokazale one od vas s kojima sam provela vreme, kao i neverovatnom radnom etikom koje ste demonstrirale u ime svoje profesije — ne samo dok obavljate rutinske obaveze nego i tokom noći, kako biste pružile podršku ljudima kojima su najranjiviji — bila je oduševljena Kejt.

 

Vojvotkinja je, inače, odlučila da poseti babice u susret Godini medicinskih sestara i babica, kojom će Svetska zdravstvena organizacija obeležiti dva veka od rođenja Florens Najtingejl, koja se smatra utemeljivačicom profesije medicinske sestre.