uz njih će dijeta biti lakša

Jedite obilno i mršavite drastično: 7 namirnica punih proteina koje smete da jedete svakog dana

0
Zdrava ishrana počiva na uravnoteženom unosu različitih grupa namirnica. Pritom treba znati da se neke vrste kalorične hrane ne samo smeju jesti, nego se najtoplije preporučuju na svakodnevnoj bazi. Zaboravite na masnu i prženu hranu, i posegnite za dobrim kalorijama koje dolaze iz namirnica bogatih proteinima.

 

3. Riba
Mediteranska ishrana se smatra jednom od najzdravijih režima ishrane u svetu, a počiva na konzumaciji plave ribe poput jeftine, ali zdrave srdele. Studije su pokazale da ljudi koji nekoliko puta nedeljno jedu ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama su generalno zdraviji i sretniji, imaju niži krvni tlak i manji rizik od dobijanja hroničnih bolesti.

 

Teretana ipak nije neophodna: 7 sjajnih načina da smršate i bez vežbanja

 

foto: Profimedia

4. Orašasti plodovi
Bademi, orasi, lešnici i drugo orašasto voće odličan su izvor vitamina E koji osigurava elasticitet i zdravlje kože. U njima se nalaze i značajne količine magnezija koje teško apsorbujemo iz hrane, a koji je izuzetno važan za borbu protiv svakodnevnog stresa, odnosno zdravlje živaca. Ovaj tip proteina posebno se preporučuje osobama koje izbjegavaju prehranu životinjskog porijekla poput vegana.

 

Na sledećoj strani saznajte koje se još namirnice nalaze na ovom spisku...

 

makonda-tracker