savršeno telo

Teretana ipak nije neophodna: 7 sjajnih načina da smršate i bez vežbanja

0
Jeste li ikada pokušali da izgubite kilograme za nedelju dana bez vežbanja?
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Želite da izgubite nekoliko kilograma viška a da ne vežbate svakodnevno? Zvuči kao nemoguća misija, ali srećom po sve nas lenjivice postoji rešenje, piše Cosmopolitan.

 

Nekoliko isprobanih trikova dovešće vas do željene težine, i to bez trčanja. Strpljenje, malo prilagođavanja i vreme je sve što vam je potrebno.

 

Doručak zahvaljujući kojem zvezde mršave preko noći: Ovaj ukusni napitak je najveća tajna Holivuda

 

1. Doručkujte zdravo i obilno


Samo zato što pokušavate da smršate za nedelju dana ne znači da treba da preskačete najbitniji obrok u danu. Bilo da ste na dijeti ili ne, uvek bi trebalo da imate zdrav, obilan doručak. Svakog jutra. Naravno da to ne znači da treba da jedete slaninu, meso, supu, i desetak palačinki. Vaš doručak treba da sadrži proteine, koji će vam pomoći da kontrolišete glad.

 

2. Jedite manje porcije


Ako smanjite veličinu porcije dokazano ćete izgubiti neželjene kilograme. Fokusirajte se na unošenje više mesa i povrća a manje na krompir, pastu i pirinač. Ne brinite, meso vas neće ugojiti, samo ako jedete umereno.

 

Namirnica u koju se zaklinju nutricionisti: Ako je jedete svaki dan uvek ćete biti mršavi i zdravi

 

3. Držite se ishrane bez ugljenih hidrata


Smanjite unos ugljenih hidrata. Znamo da je teško i ponekad stresno ali jako je važno za vašu dijetu. Izbegavajte skrob, voće i rafinisani šećer. Morate jesti proteine. Iako to nije najbolja strategija na duže staze, pomoći će vam da izgubite višak kilograma za nedelju dana.

 

4. Pijte vodu


Pre i posle jela popijte čašu vode. Voda nema kalorije, a pomoći će vam da jedete manje. Ako se često prejedate i to je najveći razlog zašto se gojite pokušajte sa ovom metodom. Ne samo da ćete izgubiti kilograme za nedelju dana već čete zadržati kontrolu nad kilogramima koje steveć izgubili.

 

Žene širom sveta poludele za ovim čajem za mršavljenje: Za sedam dana 8 centimetara manje u struku!

 

5. Vodite dnevnik ishrane


Jedan od najefikasnijih načina da smršate za nedelju dana a da ne vežbate je vođenje dnevnika ishrane. Zapišite sve što jedete u toku dana kako biste znali koje namirnice morate da izbacite. Mnogi misle da dnevnik nije efikasan za gubitak kilograma ali upravo je suprotno. I za to vam je potrebno samo nekoliko minuta.

 

6. Naspavajte se


Zdrav san je bitan, jer kad smo umorni više jedemo. Ako ste hronično neispavani nije ni čudo što imate veliki apetit. Iako smo rekli da uz ova pravila mršavite bez vežbanja, ne bi bilo loše da pokušate sa džogingom ukoliko ne uspevate da se naspavate. Trening će vas izmoriti te ćete lepše i spavati.

 

Mršavite dok spavate: 3 čudotvorna napitka koji ubrzavaju gubitak kilograma

 

7. Brojite kalorije


Ovo je slično dnevniku ishrane i jako je efikasno. Napravite limit kalorija koje dnevno smete da unesete i na taj način nećete unositi brzu hranu. Nije lako naučiti kako da pravilno brojite kalorije ali jednom kada uspete rezultati su neverovatni.

makonda-tracker