uz njih će dijeta biti lakša

Jedite obilno i mršavite drastično: 7 namirnica punih proteina koje smete da jedete svakog dana

0
Zdrava ishrana počiva na uravnoteženom unosu različitih grupa namirnica. Pritom treba znati da se neke vrste kalorične hrane ne samo smeju jesti, nego se najtoplije preporučuju na svakodnevnoj bazi. Zaboravite na masnu i prženu hranu, i posegnite za dobrim kalorijama koje dolaze iz namirnica bogatih proteinima.

 

5. Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je dar prirode i odličan saveznik zdravlja pojedinaca u celini. Reč je o izvoru dobre masti (nezasićenim masnim kiselinama) koje obiluje i vitamina E i K, kao i moćnim antioksidantima. Redovita upotreba maslinovog ulja (a posebno ekstra djevičanskih proizvoda) dokazano štiti od upala, snižava krvni pritisak i štiti od bolesti srca i krvnih žila.

 

Obožavaćete ih: 5 vrsta povrća koja se transformišu kad se obare

 

foto: Profimedia

6. Punomasni jogurt
Prilikom kupovine nemojte zaboraviti niti na jogurt, a osobito one dobijene iz punomasnog mleka. Jogurt je iznimno zdrava namirnica jer obiluje kalcijumom koji štiti zube i kosti, ali sadrži i probiotike koji potiču rad probavnog sistema i štite ga od bolesti. Čitajte deklaracije na proizvodima i izbegavajte jogurte sa skrivenim veštačkim zaslađivačima.

 

Na sledećoj strani saznajte koje se još namirnice nalaze na ovom spisku...

 

makonda-tracker