uz njih će dijeta biti lakša

Jedite obilno i mršavite drastično: 7 namirnica punih proteina koje smete da jedete svakog dana

0
Zdrava ishrana počiva na uravnoteženom unosu različitih grupa namirnica. Pritom treba znati da se neke vrste kalorične hrane ne samo smeju jesti, nego se najtoplije preporučuju na svakodnevnoj bazi. Zaboravite na masnu i prženu hranu, i posegnite za dobrim kalorijama koje dolaze iz namirnica bogatih proteinima.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Sir
Za proizvodnju jedne kriške sira potrebna je čaša mleka, pa ne čudi da je ovaj proizvod pun hranjivih stvari poput kalcijuma, fosfora, selena i vitamina B12. U jednoj kriški sira krije se i nešto manje od 7 grama proteina koji su neophodni za izgradnju mišića, pravilan rad mozga i svih drugih organa u telu. Njegova konzumacija se posebno preporučuje osobama koje izbegavaju da jedu meso i ribu.

foto: Profimedia

Proverite lako uz pomoć ovih 6 saveta: Super test za lažnu glad

 

2. Jaja
Kokošje jaje je jedina namirnica na svetu koja prilikom kuvanja ne gubi nimalo svojih hranjivih stvari, a ima ih mnogo. Uz većinu minerala i vitamina, ona je i odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje štite srce i kardiovaskularni sistem. Nakon uživanja u ovim proteinskim bombicama, osećate se duže sitima, pa se jaje smatra i saveznikom mršavljenja.

 

Na sledećoj strani saznajte koje se još namirnice nalaze na ovom spisku...

 

makonda-tracker