Veganski hit

Za sve zaljubljene, ali i one koji ne žele da priznaju da jesu: Slasni čizkejk sa jagodama

0
Prava ljubav će vam pomoći da prođete kroz najteže trenutke, stojeći uz vas, čvrsto vas držeći za ruku i ne dajući vam da oborite glavu, izgubite snagu ili odustanete...

 

Recept za vegansku tortu s jagodama

 

foto: Profimedia

Rezultat je prelepa torta koju možete podeliti nakon romantične večere i nazdraviti za još mnogo godina ljubavi!

 

Kora:

 

Sastojci:

 

1 šolja badema


2 supene kašike sirupa od agave


2 kafene kašičice vanila ekstrakta


1/4 kafene kašičice himalajske soli


1 supena kašika kokosovog ulja

 

Priprema:

 

U multipraktiku isitnite bademe pa dodajte sirup od agavea, vanilla ekstrakt, so i kokosovo ulje. Mutite nekoliko sekundi dok se sve lepo ne izmeša. Koricu prebacite u pleh i lepo prstima pritisnite da se izravna (ovo je mera za pleh prečnika 16 cm). Čuvajte je u frižideru dok ne napravite krem.

 

Slatkiš koji će biti glavni na vašoj trpezi: Napravite pišinger (RECEPT)

 

Krem:

 

Sastojci:

 

2 šolje indijskog oraha potopljenog 2 sata u vodi


3 kašike meda


1 kašičica vanilla ekstrakta


1/4 kašičice soli


2 kašike soka od limuna


1/4 šolje otopljenog kokosovog ulja


125 gr seckanih jagoda

 

Priprema:

 

U multipraktiku umutite indijske orahe dok se ne pretvore u puter. Dodajte med i kokosovo ulje pa mutite još desetak sekundi dok se lepo ne izmešaju. Dodajte limunov sok, vanilu i so i mutite još desetak sekundi, odnosno dok ne dobijete kremastu masu. Krem prebacite u činiju, dodajte seckane jagode i izmešajte kašikom. Krem sipajte u pleh preko korice i vratite u frižider.

 

Žele od jagoda:

 

Sastojci:

 

125 gr jagoda


1/4 šolje vode


1 kašika meda


1 kašičica agar agara

 

Priprema:

 

U multipraktiku umutite jagode sa vodom dok se potpuno ne isitne. Prebacite ih u manju šerpu i dodajte med i agar agar. Mutite na srednjoj temperaturi dok se agar agar potpuno ne istopi. Žele sipajte preko krema i ostavite da se stegne i ohladi. Tortu čuvajte u frižideru.

 

Imajte u vidu da posle dva ili tri dana krem i žele počnu lagano da se suše tako da je preporučljivo tortu pojesti što pre. Ukoliko želite, tortu možete ukrasiti seckanim jagodama, čokoladom ili malinama.

( Izvor: Mysweetmundo.com, Jovana Kostić )
makonda-tracker