ODUŠEVIĆE VAS

Slatkiš koji će biti glavni na vašoj trpezi: Napravite pišinger (RECEPT)

0
Najukusnija oblanda koju ćete ikada jesti
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

1. Jaja malo umutiti žicom, pa dodati šećer i čokoladu i staviti da se kuva na pari, dok masa ne bude gusta i jednolična.

 

2. Skinuti sa vatre, pa dodati dobro umućen puter. Smesom filovati oblande, pa ih pritisnuti i ostaviti da se ohlade i dobro stegnu.

 

3. Na kraju preliti glazurom od rastopljene čokolade i malo ulja ili putera. Gotov pišinger seći na štanglice.

 

Nezaboravna štrudla sa džemom PO IZBORU 

 

SASTOJCI

6 jaja

300 g šećera

250 g čokolade za kuvanje

250 g putera

pakovanje oblandi

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

malo putera ili ulja

 

makonda-tracker