Nostalgične note koje vraćaju u detinjstvo

Ugrejaće vam srce: Topla čokolada sa ukusom lešnika

0
Da li znate kako miriše sneg? Ne, nije to samo miris, to je mešavina mirisa, boja i nekog posebnog raspoloženja pred praznike, kada imate utisak da ste magijom preneseni u neko od snegom zavejanih tipičnih sela sa Božićnih čestitki...

 

Topla čokolada sa ukusom lešnika

 

foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 1/2 šolje mleka od pirinča ili kokosa


2 kašike kakaoa


5-6 urmi


1 kašičica putera od lešnika


1 kašičica kokosovog ulja


1 kašičica vanila ekstrakta


1/4 kašičice himalajske soli

 

Ne dozvolite da vas ime zavara: Đavolica - slatkiš koji ćete rado napraviti za sve vama drage ljude

 

Priprema:

 

Sipati mleko u blender pa dodavati, jedan po jedan, sve sastojke sem soli. Mutiti 1-2 minuta dok se urme potpuno ne razbiju. Na srednjoj temperaturi zagrejati toplu čokoladu, dodati Himalajsku so pa dobro promešati i skinuti sa vatre pre nego što provri. Sipati u šolje pa dodati još malo putera od lešnika.

makonda-tracker