junaci koje smo voleli

Zasmejavaju nas decenijama, ali ovo sigurno niste znali: 10 zanimljivosti o seriji Alo, alo (VIDEO)

0
U čast pokojnom Gordonu Kaju, koji je na urnebesan način oživeo lik kafedžije Renea Artoe, otkrivamo malo poznate činjenice o jednoj od najpopularnijih britanskih televizijskih serija.

 

foto: Profimedia

5. Scenarista Dejvid Kroft otkrio je da je inspiraciju za lik Krebtrija, britanskog agenta maskiranog u francuskog policajca, pronašao u bivšem britanskom premijeru Edvardu Hitu, koji je francuski jezik govorio s veoma primetnim engleskim akcentom.

 

Ovako danas izgleda vatrena Ivet iz serije Alo Alo

 

4. Takođe, Artur Bostrom, koji je oživeo lik policajca Krebtrija, bio je jedini u celoj glumačkoj postavi koji je tečno govorio francuski jezik.

 

foto: Profimedia

3. Gordon Kej, koji je glumio Renea, kafedžiju kojem nijedna žena ne može da odoli, bio je deklarisani homoseksualac, dok je Gaj Siner, glumac koji je igrao lik poručnika Grubera, poznatog po flertovanju s Reneom, privatno bio veliki ženskaroš.

 

2. Serija 'Alo, 'alo! kratko je emitovana u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nije naišla na dobru reakciju publike.

 

1. Mnogi od glumaca koji su igrali u ovoj seriji, nažalost, više nisu među živima: juče je preminuo Gordon Kej (Rene), a odavno su nas napustili Aleksander Marner (pukovnik Fon Štrom), Karmen Silvera (Edit Artoa), Rouz Hil (madam Fani), Fon Šmolhauzen (Luj Mansi), Kenet Konor (gospodin Alfons), Hilari Minster (general Fon Klinkerhofen)...

 

makonda-tracker