Eksluzivno za Story

Glumac iz serije Ubice mog oca rešava KLJUČNU misteriju: ON preuzima odgovornost za SVE što je učinio! (FOTO)

0
Mladi glumac u usponu, Đorđe Živadinović Grgur, već je prikupio mnoge simpatije publike u ulozi "prijatelja Pece iz Pariza", u novoj, kriminalističkoj seriji "Ubice mog oca". U ekskluzivnom intervjuu za Story, Đorđe otkriva sve tajne lika Pece, ali i zanimljiva dešavanja sa snimanja...

 

Story: Tvoj lik krije tajnu od svog oca. Kada bi se našao na mestu njegovog prijatelja, kako bi ga posavetovao kada bi saznao u kakvoj se situaciji nalazi?

 

foto: Ana Stojakov

Đorđe Živadinović Grgur: Izbegavam da savetujem ljude, pa čak i prijatelje. Uglavnom im govorim da je najbolje da napapirče sve prednosti i mane potencijalnih rešenja problema, ali da je najvažnije da slušaju unutrašnji instinkt i da budu oprezni, i da uvek sami odluče o čemu god se radilo. Kao što sam rekao već, svako treba da preuzme odgovornost za ono što čini ili ne čini.

 

Lik koji ja igram je zaista u ozbiljnoj situaciji, s velikim problem s obzirom na kontekst u kome se nalazi, ali mislim da bih ga uvek ohrabrivao da se suoči sa strahovima i učini ono za šta zaista misli da je etički ispravno, bez obzira na sve otežavajuće okolnosti. Retko šta je brzo i jednostavno u životu, a da je uz to pavilno i poučno."

Njihova svadba se sa nestrpljenjem očekuje: Vuk Kostić otkrio kako će izgledati venčanje sa Jelisavetom

 

Story: Do sada, publika je pogledala tri epizode serije "Ubice mog oca", i mnogi su nestrpljivi da saznaju, između ostalog, i da li će još dugo odnos između Aleksandra Jakovljevića (Vuk Kostić), Marije (Katarina Radivojević) i Jelene (Nina Jankvić) biti ovoliko turbulentan... Da li će Aleksandar uspeti da ostvari vezu sa Jelenom?

Đorđe Živadinović Grgur: Kao i u svakoj seriji ovog žanra, pored glavne priče, da bi triler bio intenzivniji, mora da postoji i neka "kvaka" ili slaba tačka protagoniste. U ovoj seriji jedna od tih tačaka je nerešeni ljubavni odnos sa te dve žene.

 

Ako bismo posmatrali to sa stanovišta feminizma, Aleksandar čini ozbiljne šovinističke postupke i još će ih činiti, jer na neki način manipuliše i "ne igra otvorenih karata", a sa durge strane, priroda njegovog posla i konkretne situacije u kojima se nalazi čine odnos gledaoca ambivalentnim.

 

Kada pomisliš da je taj način ponašanja prema ženama užasan, u sledećem trenutku možeš da prepoznaš običnog čoveka sa slabostima koje mogu da budu deo svakog od nas. Mislim da je jasno da će ovaj trougao do kraja serije ostati aktivna, promenljiva baza dešavanja."

Story: Kako bi opisao seriju "Ubice mog oca" nekome ko još nije gledao?

Đorđe Živadinović Grgur: Ovo je žanrovski, estetski i narativno drugačija serija od svih koje smo do sada mogli da gledamo u domaćoj produkciji. Reditelj Predrag Antonijević dugo je radio u Americi, i pokušao je da donese pred gledaoce, zajedno sa celom ekpiom divnih saradnika, savremenu priču blisku CSI serijalima i kontekstualizuje je ovde i sada.

 

Događaj oko kog se razvija fabula prve sezone je ubistvo mlade devojke, ćerke bogatog biznismena, a šta se sve tokom serije dešava i otkriva od strane retko pravdoljubivih lica u društvu gde sve može da se kupi, možda može da bude zanimljivo svakome ko do sada nije već pogledao seriju..."

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker