NAŠA LI JE?!

Severina danas puni 52 godine: Po ocu KAMIONDŽIJI dobila ime, a u rodu je sa ovim domaćem glumcem

0

Iako je dugo na estradi, o Severininom detinjstvu i porodici se ne zna mnogo

Severina danas puni 52 godine
Severina danas puni 52 godinefoto: Instagram / Severina

Hrvatska pevačica je kao mlada ostala bez oca Severa, po kome je dobila ime, a po rečima njene majke Ane, nasledila je njegov i izgled i karakter.

 

Otac Sever joj se rodio u Splitu, gde je i upoznao Severininu mamu Anu, koja je rodom iz Drniša i u to vreme bila konobarica.

 

Severinin otac je imao troje braće koji su se zvali Jug, Zapad i Istok, međutim, imena su kasnije promenili, dok je Sever ostao do smrti ponosan na svoje ime.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

 

Pevačica je pohađala muzičku školu u Splitu, a sa muzikom i pevanjem je imala prvo iskustvo već sa 10 godina kada je nastupala u mjuziklu „Frane Štrapalo“, da bi već sa 17 počela svoju muzičku karijeru koja traje i dalje, nizajući albume i uspehe iz godine u godinu.

 

 

Jedna od retkih stvari iz njenog života kojom se ne talasa svakodnevno, jeste da je u rodbinskim vezama sa domaćim glumcem Aljošom Vučkovićem, odnosno, on joj je stric.

 

Aljoša Vučković je Severinin stric
Aljoša Vučković je Severinin stricfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako navodi sajt poznati.info, Severina se profesionalno počela baviti muzikom 1990. godine.

 

 

Nastupala je na raznim festivalima, a zahvaljujući pobedi na radijskom takmičenju „Demo X“ Radio Zagreba osvaja snimanje svog prvog albuma.

 

 

Nakon upoznavanja sa Zrinkom Tutićem Severina je objavila svoj drugi album pod nazivom „Severina“. Za vreme saradnje s Tutićem snimila je i albume „Dalmatinka“, „Trava zelena“, „Moja stvar“ i „Djevojka sa sela“.

 

 

Problemi u njihovoj saradnji počinju kod albuma „Moja stvar“ kada Severina zbog nezadovoljstva tekstovima drugih tekstopisaca odluči sama napisati nekoliko tekstova što se nije svidelo Zrinku Tutiću.

 

 

Iako je album naišao na oštre kritike struke i publike zbog prevladavajućeg rok zvuka, neke od pesama s albuma su postale veliki hitovi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

„Djevojka sa sela“ je zadnji album na kojem je Zrinko Tutić radio kao producent i autor jer je nakon objavljivanja albuma i isteka ugovora s njegovom produkcijskom kućom došlo do konačnog raskida njihove saradnje.

 

 

Na sedmom studijskom albumu „Ja samo pjevam“ kao autor se pojavljuje i Đorđe Novković s čijom je pesmom „Ajde, ajde zlato moje“ Severina nastupila na Melodijama hrvatskog Jadrana 1999. godine.

 

 

Severina se pored uspešne karijere ostvarila u ulozi majke, iako je brak u kome je dobila sina Aleksandra iza nje, a danas slavi 52 rođendan, verovatno u skromnijem izdanju s obzirom da se već neko vreme bori sa bakterijom streptokoka.

 

 

 

Bonus video

 

 

 

 

 

makonda-tracker