"Svaka čast, jezdiću!"

Govor Nenada Jezdića zbog kog će se mnogi zamisliti: Glumac održao lekciju o pristojnosti, a fanovi mu aplaudiraju

1

Jedan od najistaknutijih domaćih glumaca došao je u situaciju da mora publici da objasni osnove prikladnog ponašanja u pozorištu

Nenad Jezdić dobio je u novembru 2023. nagradu 'Raša Plaović' za ulogu u predstavi 'Razvojni put Bore Šnajdera
Nenad Jezdić dobio je u novembru 2023. nagradu "Raša Plaović" za ulogu u predstavi "Razvojni put Bore Šnajderafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularni glumac Nenad Jezdić ovih dana je u centru pažnje domaće javnosti zbog svog novog filma "Poslednji strelac", a sve vreme igra i u pozorištu, gde je jedan od najistaknutijih umetnika naše scene.


Upravo je na daskama koje život znače glumac sada odlučio da prenese važnu lekciju o kulturi i prikladnom ponašanju u teatru.


Naime, na profilu Zvezdara teatra na društvenoj mreži Instagram objavljen je snimak Jezdićevog govora u kom je podsetio na to da nije pristojno koristiti mobilni telefon usred predstave.

Sinoć je nekoliko ljudi u publici koristilo svoje mobilne telefone za fotografisanje, dopisivanje, pa čak i razgovor – navodi se na profilu ovog pozorišta, uz snimak čuvenog glumca.


– Kad se trudiš da igrom demantuješ pisca koji je rekao: "Da je Gospod hteo ovakvu sudbinu bi dodelio narodu nekom čitljivijem, pismenijem, narodu nekom manje zaboravnom nego što smo mi Srbi..." Pazite sada koliki je naš zaborav kada mi dođemo u pozorište i telefoniramo pola sata bez prestanka dok slušamo o spostvenom zaboravu... – rekao je na kraju predstave Nenad Jezdić.

 

Isključite telefone u pozorištu! Vreme koje ste odvojili za predstavu nije vreme za telefoniranje. Ometate glumce koji igraju predstavu, kao i publiku koja poštuje pozorišni čin. U pozorištu je dozvoljeno da budete oflajn (koristite to pravo) – navodi se u saopštenju Zvezdara teatra. – I pomislite - šta poručujete sagovorniku kojem ste se javili na telefon tokom predstave?!


Mnogi su izrazili divljenje prema glumcu jer se na ovakav način obratio publici.

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Svaka čast Nenadu Jezdiću", "Mnogo mi je žao kada čujem da čovek moli za pristojnost u pozorištu za vreme predstave", "Korišćenje telefona je vrhunac nekulture i nepoštovanja umetnika, dno dna"... neki su od komentara.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Nenad Jezdić u filmu Poslednji strelac

 

makonda-tracker