nema pomirenja

"Moja mama bi bila neverovatno ponosna!" Šta je princ Hari rekao na skupu na kom je pristao da govori kad Vilijam ode?

0

Odnos zavađene braće i dalje se ne popravlja, a princ Hari se uključio na dodelu nagrada u čast njihovoj majci Dajani tek nakon što je Vilijam napustio objekat

Princ Vilijam i princ Hari već dugo ne razgovaraju
Princ Vilijam i princ Hari već dugo ne razgovarajufoto: Yui Mok / AFP / Profimedia

Već dugo nemamo priliku da vidimo princa Vilijama i princa Harija, sinove kralja Čarlsa III i pokojne prineze Dajane, na jednom mestu, nakon što je odnos braće trajno narušen.


Nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, napustili kraljevsku porodicu, oni su izneli niz ispovesti u kojim nisu pohvalno pričali o Harijevim najbližima.


Toliko je to uticalo na odnos prinčeva da se oni više ne pojavljuju u istim prilikama, ali juče je napravljen izuzetak – ponovo tako da nemaju posla jedan s drugim.

U Londonu je održana dodela nagrada Diana Legacy Awards, kojoj je princ Vilijam prsisustvovao lično, bez supruge Kejt Midlton, koja se još uvek oporavlja od misteriozne operacije u predelu abdomena.

 

Princ Vilijam, budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva
Princ Vilijam, budući kralj Ujedinjenog Kraljevstvafoto: Molly Darlington-REUTERS/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njegov brat princ Hari pristao je da govori na skupu – ali virtuelnim putem, javivši se iz Amerike, i to tek nakon što je princ od Velsa otišao kući.

 

Vojvoda od Saseksa vodio je neformalni razgovor s mladima na skupu, za koje je rekao da su pružili pozitivan uticaj na "stotine, hiljade, milione ljudi" svojim radom.


Ne znate da, kada upoznate mlade ljude i imate interakciju s njima, potencijalno možete da promenite njihov pogled, izmenite im perspektivu, pružite im malo više i, nadajmo se, inspirišete ih da učine nešto – rekao je princ Hari.


Moja mama bi bila neverovatno ponosna na vaš rad. Ja sam neverovatno ponosan i hvala vam zbog svega što radite – poručio je on.

Fondacija Dajanina nagrada (The Diana Award) osnovana je 1999. godine, a ove godine obeležava 25. godišnjicu. Organizacija je fokusirana na osnaživanje omladine da napravi važne promene u društvu i jedina je dobrotvorna grupa koja je uspostavljena u znak sećanja na princezu Dajanu.


I sam princ Vilijam osvrnuo se na rad svoje majke i tom prilikom pomenuo svoju suprugu Kejt Midlton.

To nasleđe je nešto na šta smo Ketrin i ja nastojali da se koncentrišemo kroz naš rad – objasnio je princ od Velsa. – Kao i 50.000 mladih ljudi koji su dobili Dajaninu nagradu proteklih 25 godina. Tako sam ponosan što vidim da se uverenja moje majke manifestuju u neverovatnim mladim ljudima koji večeras dobijaju priznanje.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker