(FOTO)

Zvali su je zvezda sa istoka, ČISTOTA EROTIKE: Poznata domaća glumica se PRVA skinula NAGA za potrebe jednog filma

0

Nikada se nije kajala ni zbog jedne uloge, a i danas je poznata po oštrom stavu koji rado deli sa svima.

Eva Ras u filmu Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT
Eva Ras u filmu Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTTfoto: Youtube/printscreen

Naša poznata glumica je jedna od pripadnica stare generacije koja iza sebe ima niz uspešnih uloga u filmovima i serijama. Ostaće zapisano i da je ona prva glumica koja je imala smelosti da snimi neke scene potpuno naga.

 

Radi se o Evi Ras, glumici o kojoj su u to doba brujali i svetski mediji, a ona je stekla neverovatnu popularnost.

 

Ona se za potrebe filma Dušana Makavejeva Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT iz 1967. godine, skinula potpuno naga, a o toj sceni je pisao čak i Njujork tajms. Scena koja je bila glavna tema je kada naga Eva legne na krevet i potom crna mačka sedne na njenu zadnjicu.

 

Eva je isticala kako se nikada nije pokajala zbog ove scene.

- Kako bih se pokajala kad je taj film zadivio planetu Zemlju. Moj lik u filmu „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT” je „Njujork tajms” opisao rečima: "Nova zvezda ukazala se na istoku, njeno ime je čistota erotike, Eva Ras je simbol jedinstvene lepote savremene evropske žene!” Stekla sam popularnost i van granica tadašnje Jugoslavije. Taj film ne prestaje da živi i svugde su me prepoznavali po sceni u kojoj naga ležim, a crna mačka skače na krevet i ugnezdi se na mojoj zadnjici pa se umiva i prede - rekla je ona jednom prilikom.

 

Eva Ras u filmu Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT
Eva Ras u filmu Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTTfoto: Youtube/printscreen/120celle

- Nije bilo nikakvog simuliranja seksa, bila je to žena koja je umela da razvlači pitu, da pravi čudesne, ogromne balone od sapunice, da pere veš i, kako je Bogdan Tirnanić pisao, umela je da pređe ulicu. I sve što je radila bilo je istinito, pita se mogla jesti, veš je bio opran, bez obzira na to što bi neko pomislio da je to bila samo gluma jer ja oduvek smatram da je vrhunac glumačkog umeća da glumac živi pred kamerama, jer na taj način uloga oživi i izmišljeni likovi postanu stvarni.

 

Podsetimo, Eva Ras je doživela veliku tragediju kada je njena ćerka Kruna iznenada preminula u Parizu u 24. godini. Glumica je jednom prilikom istakla da zbog svih tragedija koje su je u životu zadesile ne može da gleda na život površno i da smatra da uteha ne postoji.

 

 

makonda-tracker