STARA JUGA

OVE DAME SU ZALUDELE MUŠKARCE SVOJOM LEPOTOM: Jedna od njih je prerano IZGUBILA ŽIVOT, a druga je stekla svetsku slavu! (FOTO)

0

Publika ih je obožavala i danas se priseća starih filmova

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U bivšoj Jugoslaviji izdvojile su se mnoge muzičke i filmske zvezde za kojima je ludeo svaki muškarac. One se bile prirodne lepotice, koje su mamile uzdahe laganom provokcijom koja nije ništa nalik ovoj današnjoj.

 

foto: Youtube Printscreen

Ena Begović bila je jedna od najvećih i najlepših glumica na ovim prostorima. Život je izgubila u teškoj saobraćajnoj nesreći pre 19 godina. Glumica je u svojoj relativno kratkoj karijeri ostavila neizbrisiv trag na hrvatsku filmsku i pozorišnu scenu. Njeno pravo ime je Jelena Begović. Rođena je 8. jula 1960. godine, a radila je i stvarala punom parom od 1978. do prerane i tragične smrti 2000. godine.

 

Ena se prvi put predstavila javnosti statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro je dobila prvu ulogu u TV filmu "Ivan Goran Kovačić". Iako je verovala kako će karijeru izgraditi pre svega glumeći u filmovima, upravo su joj "daske koje život znače" donele pravu slavu i priznanja.

 

foto: Printscreen

Ana Saso je 1982. godine osvojila titulu mis Jugoslavije. Imala je angažmane u Parizu i Milanu, a dobila je i ponude da snimi filmove. Flmske karijere se u odrekla jer nije želela da snima scene u toplesu. Na takmičenju za Mis sveta plasirala se u top 15, zbog čega je postala simbol lepote stare Jugoslavije. Atraktivna Splićanka je pre 36 godina proglašena za najlepšu Jugoslovenku, a i dan danas izgleda veoma dobro.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker