VESELO I PO KIŠI

Desetine hiljada zvanica i rođaci: Princ Vilijam na zabavi u društvu nekoliko princeza, ali Kejt nema ni na vidiku

0

Ovakve zabave se organizuju još od 1860-ih godina, kako bi se kralj zahvalio članovima zajednice

Princ Vilijam organizovao baštensku zabavu
Princ Vilijam organizovao baštensku zabavufoto: Yui Mok / AFP / Profimedia

Princ Vilijam je izgledao otmeno u jutarnjem odelu i cilindru kada je 21. maja došao da organizuje baštensku zabavu u Bakingemskoj palati u ime svog oca, kralja Čarlsa.

 

Dok se njegova supruga Kejt Midlton i dalje drži podalje od očiju javnosti zbog lečenja raka, princ od Velsa pozvao je neke od svojih rođaka da pomognu u poslovima domaćina na popodnevnim svečanostima.

 

Princeza Beatris, princeza Judžin, Zara Tindal i njen suprug, Majk Tindal, pridružili su se princu Vilijamu u retkom izletu koji je istakao sledeću generaciju kraljevske porodice.

 

Princ Vilijam u društvu princeze Beatris i princeze Judžin na baštenskoj zabavi
Princ Vilijam u društvu princeze Beatris i princeze Judžin na baštenskoj zabavifoto: Yui Mok-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako je kišan dan i svi gosti su u dvorištu palate imali kišobrane u rukama, delovalo je kao da se svi dobro zabavljaju, a najviše sami članovi kraljevske porodice koji su svojim prisustvom uveličali i ojačali porodične odnose.

 

Pored druženja sa članovima kraljevske porodice i šetnje dvorskim dvorištem, gosti se časte čajem i kolačima - kako je navela veb stranica kraljveske porodice, serviralo se oko 27 000 šoljica čaja i 20 000 kolača.

 

Dok se unuci kraljice Elizabete često viđaju zajedno na porodičnim događajima kao što je Božić, oni nemaju klasične kraljevske dužnosti, već imaju poslove, a istovremeno podržavaju dobrotvorne svrhe.

 

Na zabavi u bašti nisu bile prisutne njihove dve najmlađe rođake, 20-godišnja Lejdi Luiz, koja studira na Univerzitetu Sent Endruz, i 16-godišnji Džejms, grof od Veseksa.

 

Vojvoda od Glostera, prvi rođak kraljice Elizabete, i njegova supruga, vojvotkinja od Glostera, takođe su prisustvovali zabavi u bašti.

 

Princ Vilijam sa gostima na zabavi u dvorištu Bakingemske palate
Princ Vilijam sa gostima na zabavi u dvorištu Bakingemske palatefoto: Yui Mok / AFP / Profimedia

Članovi kraljevske porodice su se pomešali sa hiljadama gostiju na događaju, koji su pozvani u kraljevsku rezidenciju u znak priznanja za njihovu javnu službu.

 

Među prisutnima su bili gosti iz pokroviteljstva princa Vilijama i princeze Kejt.

 

Međutim, Kejt nije prisustvovala ovoj zabavi jer je i dalje u procesu lečenja od kad joj je dijagnostifikovan rak.

 

Baštenske zabave održavaju se od 1860-ih kao način zahvalnosti od kralja članovima zajednice za njihovu službu.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker