STARA JUGA

OVE DAME SU ZALUDELE MUŠKARCE SVOJOM LEPOTOM: Jedna od njih je prerano IZGUBILA ŽIVOT, a druga je stekla svetsku slavu! (FOTO)

0

Publika ih je obožavala i danas se priseća starih filmova

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U bivšoj Jugoslaviji izdvojile su se mnoge muzičke i filmske zvezde za kojima je ludeo svaki muškarac. One se bile prirodne lepotice, koje su mamile uzdahe laganom provokcijom koja nije ništa nalik ovoj današnjoj.

 

foto: Youtube Printscreen

Ena Begović bila je jedna od najvećih i najlepših glumica na ovim prostorima. Život je izgubila u teškoj saobraćajnoj nesreći pre 19 godina. Glumica je u svojoj relativno kratkoj karijeri ostavila neizbrisiv trag na hrvatsku filmsku i pozorišnu scenu. Njeno pravo ime je Jelena Begović. Rođena je 8. jula 1960. godine, a radila je i stvarala punom parom od 1978. do prerane i tragične smrti 2000. godine.

 

Ena se prvi put predstavila javnosti statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro je dobila prvu ulogu u TV filmu "Ivan Goran Kovačić". Iako je verovala kako će karijeru izgraditi pre svega glumeći u filmovima, upravo su joj "daske koje život znače" donele pravu slavu i priznanja.

 

foto: Printscreen

Ana Saso je 1982. godine osvojila titulu mis Jugoslavije. Imala je angažmane u Parizu i Milanu, a dobila je i ponude da snimi filmove. Flmske karijere se u odrekla jer nije želela da snima scene u toplesu. Na takmičenju za Mis sveta plasirala se u top 15, zbog čega je postala simbol lepote stare Jugoslavije. Atraktivna Splićanka je pre 36 godina proglašena za najlepšu Jugoslovenku, a i dan danas izgleda veoma dobro.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

foto: Profimedia

Mira Furlan je rođena u Zagrebu, a važila je za se*s simbol nekadašnje Jugoslavije. U svojoj karijeri ima filmove poput: "Otac na službenom putu", "Lepota poroka", "Kiklop". Na vrhuncu slave, 1991. godine, Mira se iz odselila u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život. Ostvarila uspešnu karijeru i na našim prostorima i u Americi, a njena životna priča je nestvarna. Naime, 1986. godine glumica je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd - Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom. Često je posećivala psihijatra, zbog čega je bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu, oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

 

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD gde su radili sve da prežive. Goran je radio kao dostavljač, asistent montaže i montažer, a Mira kao konobarica, prodavačica i kao prevodilac. U SAD-u je uskoro počela da stvara karijeru. U početku je glumila u čak 110 epizoda naučno fantastične serije "Babylon 5" u periodu od 1994. do 1998. U periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspeh, a bila je izuzetno gledana i u Srbiji.

 

foto: Ivan Dobričić

Marina Perazić je bila jedna od najlepših pevačica i simbol pop scene osamdesetih, diplomirala je građevinu, a pesme koje je pevala kao članica grupe ''Denis & Denis'' rado se slušaju i danas. 1988. godine je otišla u SAD, a kako bi preživela, počela raditi kao dadilja i blagajnica.

 

 

 

makonda-tracker