negovaće njegove vrline

Unuci pitaju gde je, porodica će čuvati njegov amanet: Emotivan govor Nikole Rokvića na Marinkovoj sahrani

0

Juče je u Beogradu, na Novom bežanijskom groblju sahranjen pevač Marinko Rokvić, pre čega su održani emotivni govori u njegovu čast

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

U Beogradu je juče održana komemoracija pevaču Marinku Rokviću, nakon čega su usledili opelo ispred Hrama Svetog Tome i sahrana na Novom bežanijskom groblju.


Pevača su na večni počinak ispratili najbliži članovi porodice: supruga Slavica i sinovi Marko i Nikola, kao i veliki broj članova šire porodice, prijatelja, kolega...
Među onima koji su govorili bio je i pevač sin Nikola Rokvić, koji je o svom ocu rekao reči koje možda i najbolje pokazuju kakav je on čovek bio — čovek koji je držao po čojstva i porodičnih vrednosti.


Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Ako budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili — rekao je Nikola.


On je pomenuo i da mališanima u porodici teško pada odsustvo deke, kao i da Markov sin Despot ima važno obećanje...


Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti. Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina. Tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitlii svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost — rekao je Nikola kroz suze.

 

1 / 9 Foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

 

Podsetimo, Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u svom domu nakon duge i teške bolesti, a porodica je do poslednjeg trenutka bila uz njega.

 

 

makonda-tracker