VELIKI GUBITAK

Uz dirljivu PESMU i suze: Proslavljeni pevač Marinko Rokvić ispraćen na večni POČINAK (FOTO)

1

Naslednici Nikola i Marko na komemoraciji održanoj u Kamernoj sali Radio Beograda otpevali su uz pratnju bivšeg fudbalera Boška Đurovskog dobro poznatu numeru "Tamo kod najdaljih brda" koju je izvodio Šaban Šaulić.

foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić
foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Istaknuti pevač narodne muzike Marinko Rokvić sahranjen je danas u Novom Bežanijskom groblju u porodičnoj grobnici, a na večni počinak ispratili su ga porodica, mnogobrojni prijatelji i kolege koji nikada neće zaboraviti njegovo stvaralaštvo.

 

Vladika Justin održao je opelo ispred hrana Svetog Tome, a saučešće najbližima izjavio je i u ime patrijarha Porfirija.

 

Gledajući njegov osmeh na licu, siguran sam da se preselio u Carstvo Nebesko. Bio je anđeoske duše i glasa, velikog srca. Učinio je mnogo za svoju porodicu, narod i Crkvu. 

 

Marinkov naslednik Nikola održao je dirljiv govor koji dočarava koliko mu je otac značio.

 

Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sve, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost. 

 

1 / 8 Foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

 

Pre ispraćaja u Kamenoj sali Radio Beograda održana je komemoracija legendarnom pevaču.

 

Marinkovi dugogodišnji prijatelji kompozitor Miša Mijatović, harmonikaš Mića, pevačica Ana Bekuta, ali i bivši fudbaler Boško Đurovski i sadašnji trener Crvene Zvezde održali su emotivne govore.

 

U jednom trenutku sinovi Nikola i Marko stigli su do Đurovskog i svi zajedno su zapevali numeru Šabana Šaulića "Tamo kod najdaljih brda".

 

Sahrana Marinka Rokvića
foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Podsetimo, Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra u svom domu nakon duge i teške bolesti, a supruga Slavica je do poslednjeg trenutka bila uz njega.

 

 

makonda-tracker