filmski prvi susret

U njen život je ušao s GROMOM I VATROM: Glumica koju Srbi obožavaju dugo je čekala ljubav, a njihova priča je kao bajka

0

Na putu do čoveka svog života, šarmantna Engleskinja je preživela smrt svoje prve ljubavi i dva propala braka, a kada se najmanje nadala upoznala je čoveka svog života, romantičnije nego što se to dešava u njenim filmovima

foto: Rich Fury / Getty images / Profimedia
foto: Rich Fury / Getty images / Profimedia

Britanska glumica Kejt Vinslet je maltene od početka karijere veliko ime u Holivudu, zahvaljujući njenoj ulozi u filmu "Titanik". Ona sada već decenijama osvaja publiku talentom i lepotom, a njena biografija puna je naslova i toliko je raznovrsna i bogata da bi joj čak i holivudski veterani mogli pozavideti.
Međutim, kada je reč o privatnom planu, Kejt nije uvek bilo lako.


Nedavno smo se posetili priče o njenoj prvoj ljubavi Stivenu Tredreu, mladiću koji je bio na samrti kada je raskinuo s njom kako bi se Kejt posvetila svojoj karijeri i zbog čije sahrane je propustila premijeru "Titanika".

 

Godinu dana nakon Tredreove smrti, upoznala je režisera Džima Tripltona, za kog se udala iste godine u svojoj osnovnoj školi, a 2000, par je dobio prvo dete. Devojčica po imenu Mia nije učvrstila njihovu ljubav, a Kejt je svojevremeno ispričala da je ovaj brak bio užasan i da je ona potpuno izgubila kontrolu nad svojim instinktima. Par se razveo naredne godine, a Kejt se 2003. udala za reditelja Sema Mendeza, s kojim je dobila sina Džoa iste godine. Sve je delovalo idealno do 2010, kada je Mendez prevario glumicu s njenom koleginicom Rebekom Hol, zbog čega su se odmah razveli.

 

Kejt Vinslet
foto: EPA/ANDREW COWIE

Kejt je tada priznala u jednom intervjuu da joj je srce slomljeno i da je jedino što je zanima u tom trenutku da se posveti svojoj deci, kada se pojavio neko koga nije očekivala: čovek njenog života.


Glumica je bila na odmoru sa porodicom na imanju milijardera Ričarda Brensona na ostrvu Neker, kada je kuću u kojoj su boravili pogodio grom. Izbio je požar, a Kejt i njenoj deci je u pomoć priskočio muškarac koji je odsedao u obližnjem objektu. To je bio Edvard Ejbel Smit, koji je javnosti poznatiji kao Ned Rokenrol, Brensonov sestrić. Kejt je, još uvek u donjem vešu, zgrabila pasoše i sa decom istrčala iz kuće, a Ned im je pomogao da dođu do bezbednog područja.

 


Posle ovog incidenta, Kejt i Ned su se zbližili i nije bilo potrebno mnogo vremena da glumica shvati da je zaljubljena do ušiju. Do 2012. oni su bili vereni, a u decembru iste godine venčali su se na intimnoj ceremoniji u Njujorku, kojoj su prisustovali najbliži, uključujući glumca i Kejtinog velikog prijatelja Leonarda Dikaprija.

 

Naredne godine, na svet je stigao njihov sin Ber, a par se potom preselio u Kejtinu rodnu Englesku, gde uživaju u seoskom životu u Saseksu.

 


Glumica je 2021. godine osvojila Emija za svoju ulogu u seriji "Mer iz Istauna", a u svom govoru je istakla da je divno dobiti ovo priznanje, ali da joj još više znači to što je s njom njen suprug. Kako je istakla, nakon što su se tek upoznali, Ned Rokenrol joj je bio pratnja i na dodeli Emija 2011. godine, a tada se prisetila tih trenutaka.

 

1 / 3 Foto: EPA/PAUL BUCK


Idemo na dodelu Emija, a ja sam bila toliko obuzeta jer smo se tek upoznali da nisam mogla da se koncentrišem, živo se sećam da sam održala potpuno glup govor pošto nisam bila na planeti Zemlji, poludela sam od zaljubljenosti u ovog čoveka kog sam jedva poznavala – priznala je Kejt.

 

 

makonda-tracker