MISLITE NA VREME

Zakazan vam je razgovor za POSAO, a vi ste u strahu? Uz ovih 6 ključnih saveta, POZICIJA vam se smeši

0

Iako je sasvim normalno da imamo pozitivnu tremu od poslodavca, nemojte dozvoliti da vas blokira.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bliži vam se razgovor za željeni posao, a vi nemate dovoljno samopouzdanja i elana za razgovor?

 

Ne brinite, nakon kvalitetno pripremljenog CV - a, motivacionog pisma i dogovora, na vama je da ostavite dobar utisak na poslovaca, a ovi saveti su ključni.

 

1. Budite tačni - ukoliko vam je razgovor zakazan za 10h, pojavite se na budućem radnom mestu barem 10 minuta ranije, kako ne biste stvarali dodatni stres, tražeći sprat, kancelariju, ulicu. Dodatno vreme će vam pomoći da se skoncentrišete, a šef će videti da se odgovorni.

 

2. Neka vaš stajling bude minimalistički, ali dostojan pozicije - iako odelo neće dočarati kakav ste radnik ili kreator, može istaći da vodite računa o sebi, da poštujete instituciju, sagovornika, kao i poslovni angažman koji vam se nudi. Košulja, pantalone, cipele i blejzer biće sasvim dovoljni za izvanredan utisak.

 

Posao, Žena, Poslovna žena, Karijera, Intervju, Intervju za posao
foto: Profimedia

 

3. Nemojte se previše hvaliti, nego se bazirajte na tačna iskustva - iako je poželjno poslodavcu istaći sve svoje kvalitete, nemojte biti nerealni, spominjati veštine kojima u realnosti i ne baratate potpuno, jer to može biti mač sa dve oštrice. 

 

4. Ne dozvolite da vas strah blokira, već govorite o svojim očekivanjima - ukoliko nemate dovoljno samopouzdanja za dodatna pitanja, istaknite barem šta očekujete od pozicije, kako biste na početku shvatili da li imate iste zamisli kao tim. 

 

5.Priložite motivaciono pismo koje ste marljivo pisali - ukoliko pozicija zahteva ovakav vidi predstavljanja, uvek se potrudite da bude na nivou zadatka, jer vas može izdvojiti iz mase konkurenata, a time ćete pokazati da ste kreativni, domišljati i spremni na borbu.

 

Posao, Karijera, Radnik, zadovoljna
foto: Profimedia

 

6. Budite neposredni i ljubazni - tokom razgovora za posao nemojte sedeti ukočeni i povijeni, jer će to ostaviti utisak osobe bez stava i energije, zaboravite na kolutanje očima, facijalne ekspresije koje ne priliče tematici, jer možete biti pogrešno protumačeni.

 

Sigurni smo da ćete dobiti zasluženu poziciju, ukoliko uvrstite ove trikove na budućem poduhvatu.

 

 

makonda-tracker