da li ste znali?

Dobili ste OTKAZ i sve lađe su potonule? Mi vam predlažemo 4 preduzetničke IDEJE, koje donose odličnu zaradu i status

0

Nikada ne sumnjajte u svoje snove i instinkte, jer će vas odvesti pravim putem.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nedavno ste ostali bez adekvatnog posla, a formalnim obrazovanjem niste zadvoljni? Ne brinite, društvene norme, tuđa očekivanja i nametnute osuđujuće floskule okoline nisu uvek ispravna načela, te osluškujte osećanja, skrivene talente i kreativnost koja čuči kod svakog od nas.

 

Iako vam u ovom trenutku sve deluje kao bezizlazna situacija, možda su se negativne vibracije dogodile kako bi vas uputile na ispravnu lokaciju.

 

Frilens poslovi, preduzetništvo i kreativna zanimanja su danas postala veoma prihvatljiva, a ukoliko napravite detaljan biznis plan i uključite malo maštovitosti, možete napraviti zavidnu karijeri i zarađivati u manje kapitalističkom okviru.

 

Mi vam donosimo nekoliko ideja, koje će vas inspirisati:

 

1. Youtube kanal i profesionalna Instagram platforma - ukoliko ste komunikativni, spretni u plasiranju proizvoda koji sami kreirate, obavezno pokrenite svoj prozor u svet. Možete govoriti o sopstvenim iskustvima, majčinstvu, uređenju prostora, putovanjima, kuvanju, izradi nakita, pletenju, etnologiji, istoriji, ljubavi, sve što je u domenu prihvatljivog. Lični pečat je ono što će vas izdvojiti u masi, a osećaj za estetiku će privući mnogobrojne konzumente virtuelnog sveta.

 

2. Online prodavnica - ako ste kolekcionar vintidž garederobe ili samo čuvate uspomene na neka idiličnija vremena, to možete unovčiti, jer su predimenzionirani krojevi i sakoi naših baka mogu plasirati kupcima na društvenim mrežama, sa upečatljivim logom i imenom prodavnice, na primer (Lord simple style).

 

posao, karijera, poslovna žena, Poslovni sastanak
foto: Profimedia

 

3. Čuvanje kućnih ljubimaca - svedočimo činjenici da svaka druga porodica ima barem jednu životinju, koja je primorana da tokom odmora, poslovnih putovanja i kriznih situacija bude ostavljena u specijalnim hotelima, gde ne dobijaju dovoljno pažnje, te su čuvari plemenitih šapa u današnje vreme veoma prihvaćeni, a i dobro plaćeni. Napravite svoju stranicu na Fejsbuku i oglašavajte se.

 

4. Radionice za mlade - ukoliko imate strpljenja, umete da prenesete znanje i iskustva, sve svoje tajne iz oblasti turizma, ekonomije, novinarstva, sporta, geografije, pčelarstva, grnčarstva, poljoprivrede, možete podariti  mladima, nekoliko puta mesečno, a vaš ubrzan kurs uz uložen trud će dostići zapažene uspehe.

 

 

 

 

 

makonda-tracker