ovo niste znali

ZDRAVSTVENI PROBLEMI kojima su skloni horoskopski znakovi: Ko će zauvek kuburiti s kilogramima, a ko da zaboravi štikle?

0

Ako verujete u astrologiju, moguće je da mislite da su vaše najčešće muke određene upravo položajem planeta, a astrolozi kažu da su ovo najuobičajenije veze između zdravlja i horoskopa

Astrologija može da kaže mnogo i o zdravlju pripadnika različitih znakova Zodijaka
Astrologija može da kaže mnogo i o zdravlju pripadnika različitih znakova Zodijakafoto: Natalia_Grabovskaya/Shutterstock

Medicinska astrologija teško da će u skorije vreme biti prihvaćena kao disciplina kojoj veruju šire mase, ali ako verujete da položaj planeta u trenutku u rođenja utiče na život, sigurno vas zanima šta astrolozi kažu o vezi između horoskopskog znaka i zdravlja.


Medicinska platforma Healthline prenela je interesantne tvrdnje o tome kakve zdravstvene tegobe mogu imati pripadnici različitih znakova Zodijaka.
Naravno, postoji malo ili nimalo naučnih dokaza za ove veze.


Potražite svoj znak i obavezno nam recite prepoznajete li sebe u opisu.

Ovan

Asocijacija: glava, mozak, lice


Ovnovima su izazov i uzbuđenje velika motivacija, ali fizički i mentalni stres koji sami sebi nameću može navodno dovesti do glavobolja, migrena i moždanog udara. Iako su skloni stresu, Ovnovima je i dalje potrebna značajnija stimulacija jer u suprotnom lako padaju u kandže depresije.

 

Ovnovima je potrebna stimulacija da bi zadržali energiju i pozitivan stav
Ovnovima je potrebna stimulacija da bi zadržali energiju i pozitivan stavfoto: Pormezz/Shutterstock

Bik

Asocijacija: vrat, uši, grlo


Bikove mogu da obore prehlada, upala grla i uha, a s obzirom na to koliko je grlo naglašen deo tela u horoskopu Bika, mnogi pripadnici ovog znaka su dobri pevači i muzičari. Ako ste Bik i dobijate na težini iz neobjašnjivog razloga, možda bi trebalo da proverite da li vam je oslabljena funkcija štitne žlezde.


Blizanci
Asocijacija: pluća, ramena, ruke, šake


Blizance mogu da muče alergijski rinitis, prehlade i kašalj, a kada se ne bore s respiratornim problemima i opušteni su, oni su vrlo ekspresivni u govoru i imaju primetnu gestikulaciju. Nije neuobičajeno da Blizanci pate od anksioznosti, nesanice i nervne iscrpljenosti.


Rak

Asocijacija: grudi, grudni koš i stomak


Depresija je nešto češća kod emocionalnih Rakova, a da bi se utešili oni se okreću hrani i često se bore protiv gojaznosti, što ih zarobljava u krugu depresije. Rakovi su skloni i digestivnim tegobama, koje se dodatno pogoršavaju prejedanjem.

 

Rakovi su skloni prejedanju
Rakovi su skloni prejedanjufoto: Nicoleta Ionescu/Shutterstock

Lav
Asocijacija: srce, leđa, kičma, krv


Mogući rizici za Lavove su visok krvni pritisak, začepljene arterije i nepravilan rad srca.


Ako ste Lav, ukrotite svoju riku majndfulnesom ili meditacijom.


Devica

Asocijacija: stomak, creva


Device umeju da se bore s kilogramima, bilo s viškom, bilo s manjkom. Poremećaji u ishrani su česti među Devicama, kao i čir želuca i sindrom nervoznih creva.

Vaga

Asocijacija: bubrezi, nadbubrežne žlezde, koža


Vage mogu da muče problemi s varenjem, pa za njih nije retkost da imaju dijareju ili zatvor. Zbog toga treba da se potrude da odole masnoj i začinjenoj hrani, kao i poslasticama koje nisu blage po stomak.
Pošto vam je osetljiva koža, trudite se da ostanete hidrirani.


Škorpija

Asocijacija: bešika, rektum, genitacije, jajnici, testisi


Polni hormoni mogu da budu problem za Škorpije, a ovi znakovi su skloni i polno prenosivim bolestima, ali i celibatu.

 

Škorpije su sklone polno prenosivim bolestima
Škorpije su sklone polno prenosivim bolestimafoto: Dean Drobot/Shutterstock

Strelac

Asocijacija: kukovi, butine, išijas, vid


Nemirni duh Strelca ga čini uvek spremnim za nevolju, a psoebno su osetljivi u uslovima koji mogu negativno da se odraze na zdravlje očiju. Zapamtite, ako je vid oštećen, još ste skloniji nezgodama.


Jarac

Asocijacija: kosti, kolena, zubi, koža, zglobovi


Jarčevi obično imaju savršeno držanje, što je jedno od glavnih obeležja ovog znaka. Imaju veću verovatnoću da dožive prelom kostiju, a treba da budu oprezni ako nose visoke štikle.


Vodolija

Asocijacija: potkolenice, gležnjevi, cirkulacija


Vodolije mogu da budu vrlo graciozne, ali će povremeno otići u drugu krajnost i pokazati ekstremnu nespretnost. Kod njih su češće proširene vene i slabi gležnjevi.

 

Kod Vodolija su češće proširene vene i slabi gležnjevi
Kod Vodolija su češće proširene vene i slabi gležnjevifoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Ribe

Asocijacija: nervni sistem, stopala, talamus


Osetljive Ribe često brinu toliko da se razbole, što im i nije tako teško jer imaju slab imuni sistem. Ako ste pripadnik ovog znaka, možda ste imali kurje oko, čukljeve ili atletsko stopalo ili ćete ih imati u budućnosti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Astrolog prognozira promene u maju

 

makonda-tracker