Doba dana i te kako utiče na naše zdravlje!

Vaša mala precizna SATNICA: Holesterol, krvni pritisak, telesna temperatura, hormoni... pa kada je VREME za šta?

0
Sa svakim satom holesterol, krvni pritisak, telesna temperatura i hormoni imaju različite nivoe, a svaki od tih faktora različito utiče na naše mentalno, psihičko i telesno stanje...

 

15 sati

foto: Profimedia

Ljudi koji rade mehaničke poslove koji zahtevaju vrlo malo koncentracije najveću delotvornost imaju između 15 i 17 sati. Ovo je istovremeno i odlično vreme za seks, jer je proces ovulacije na vrhuncu oko 15 sati.

 

16 sati

 

Nije slučajnost što se najveći broj atletskih rekorda postavlja kasno po podne. Temperatura tela je tada na vrhuncu, a petogodišnje istraživanje dokazalo je da pluća u isto vreme funkcionišu na najvećem nivou.

 

19 sati

 

Ako pijete lek za snižavanje nivoa holesterola, ovo je najbolje vreme jer je proizvodnja holesterola tada na vrhuncu. Najbolje se pamti između 18 i 20 sati.

 

Naše telo poseduje 365 tačaka, ali samo JEDNA je TAČKA DUGOVEČNOSTI: Aktivirajte Zu San Li i sprečite STARENJE


20 sati

 

Sa zalaskom sunca opada i nivo hormona, pa telo postaje osetljivije na alergene i ostale iritante imunosistema. U to doba su pojačani napadi astme, a najgore je razdoblje oko ponoći. Sistem za varenje se uspavljuje, pa izbegavajte teška i masna jela.

 

21 sat

 

Mame koje doje u ovo doba proizvode najhranljivije mleko, a to mleko bogato masnoćama je verovatno način na koji priroda pomaže detetu, ali i mami da mirnije prespavaju noć.

 

Ponoć

 

Rizik od moždanog ili srčanog udara najmanji je oko ponoći i šest sati ujutro jer krvni pritisak opada dok spavamo. Ovo je dobro vreme za vođenje ljubavi jer je libido na vrhuncu između 22 i jedan sat po ponoći.

makonda-tracker