PRAKTIČNO

Trikovi iz kuhinje koje će svaka žena oberučke da prihvati: Evo kako da vam zelena salata, mladi luk i peršun ostanu sveži čak 7 dana!

0
Nedeljom obično idemo na pijacu i kupimo sve što nam je potrebno. A najbolje je da povrće ovako sačuvate do kraja nedelje

 

 

Kako spasiti višak svežeg začinskog bilja?

 

U slučaju da imate previše svežih začina i znate da će vam propasti, jednostavno ga stavite u duboko zamrzavanje, i to na sledeći način. Usitnite ga, stavite u posudicu za pravljenje kockica leda i na to sipajte vodu. Kada vam određeni začin zatreba, izvadite kockicu, dve i ubacite u lonac.

 

Ako pijete više od 3 šolje kafe dnevno, prestanite odmah (kobne posledice)

 

Višak začina možete sačuvati i na način da ga iseckate, stavite u teglu i prelijete maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi stavljajte u jela.

 

I trik za čuvanje zelene salate

 

Operite salatu list po list, zatim je dobro posušite ubrusima i zatvorite u hermetičku posudu. Salata će trajati dva puta duže. Listovi se neće tako brzo smežurati i biće fino hrskava, prenosi Daily Mail.

 

makonda-tracker