Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što morate da uradite na primer s peršunom, je da ga stavite u čašu s vodom, kao što bi stavili cveće u vazu.
Sveže začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna ili estrogena, uvek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i po centimetra.
Na taj način će trajati duže, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk - stave vode tek toliko da su ostaci korena pod vodom.
Drvenasto začinsko bilje poput ruzmarina ili timijana čuvaju se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.
Nastavak na sledećoj strani...
Kako spasiti višak svežeg začinskog bilja?
U slučaju da imate previše svežih začina i znate da će vam propasti, jednostavno ga stavite u duboko zamrzavanje, i to na sledeći način. Usitnite ga, stavite u posudicu za pravljenje kockica leda i na to sipajte vodu. Kada vam određeni začin zatreba, izvadite kockicu, dve i ubacite u lonac.
Ako pijete više od 3 šolje kafe dnevno, prestanite odmah (kobne posledice)
Višak začina možete sačuvati i na način da ga iseckate, stavite u teglu i prelijete maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi stavljajte u jela.
I trik za čuvanje zelene salate
Operite salatu list po list, zatim je dobro posušite ubrusima i zatvorite u hermetičku posudu. Salata će trajati dva puta duže. Listovi se neće tako brzo smežurati i biće fino hrskava, prenosi Daily Mail.