PRAKTIČNO

Trikovi iz kuhinje koje će svaka žena oberučke da prihvati: Evo kako da vam zelena salata, mladi luk i peršun ostanu sveži čak 7 dana!

0
Nedeljom obično idemo na pijacu i kupimo sve što nam je potrebno. A najbolje je da povrće ovako sačuvate do kraja nedelje
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što morate da uradite na primer s peršunom, je da ga stavite u čašu s vodom, kao što bi stavili cveće u vazu.

 

Sveže začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna ili estrogena, uvek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i po centimetra.

 

Na taj način će trajati duže, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk - stave vode tek toliko da su ostaci korena pod vodom.


Svi je izbegavaju jer misle da goji, ali istina je potpuno drugačija: Ova namirnica je MOĆAN SAVEZNIK u MRŠAVLJENJU! (FOTO)

 

Drvenasto začinsko bilje poput ruzmarina ili timijana čuvaju se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker