zdravlje

Ne dozvolite da vas povuku navike poznatih: Ovih 5 stvari nikako ne bi trebalo da radite svojim grudima

0
Poznate ličnosti često govore o svojim estetskim zahvatima i na neki način diktiraju trendove, pa ste sigurno čuli kako Kim Kardašijan namešta svoje grudi kako bi imala savršen dekolte. Naime, ona svoje grudi lepi selotejpom...
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Grudi predstavljaju jedan od najosetljivijih delova ženskog tela, i upravo zbog toga ne bi trebalo eksperimentisati sa njima, prvenstveno treba misliti na zdravlje, piše Yumama.rs.

 

Ženske grudi su oduvek bile predmet fascinacije. Muškarcima poželjne, deci potrebne, a ženama simbol ženstvenosti i identifikacije sa drugim ženama. Najčešće poznatim damama.

 

Hitan apel: Pomozimo Filipu Stevanoviću (3) da pobedi tumor

 

Selotejp trake.

 

Ukoliko vam se ovaj "trik" sa selotejp trakama čini kao nešto što biste mogle da isprobate na svojim grudima, rizikujete da dobijete veoma opasnu iritaciju, naročito u predelu bradavica, koje su i najosetljivije. Alergija, crvenilo i osip su takođe moguće posledice. Selotejp je ipak ima svoju namenu, a to definitivno nisu grudi.

 

 

foto: Profimedia

 

Botoks i "vampirski tretman".

 

Kako bi podigle i učvrstile svoje grudi, žene neretko pribegavaju ovoj intervenciji. Kako i sami estetski hirurzi ističu, osim što je skup, ovaj efekat nije dugotrajan, a ima i nuspojavu u smislu pojavljivanja viška kože. Takozvani "vampirski tretman", kako i sam naziv kaže, ima veze sa krvlju. Naime, vaša krv se ubrizgava u grudi, takođe radi efekta podizanja i uvećanja grudi.

 

Depiliranje dlačica sa grudi.

 

Osim toga što može izazvati urastanje dlaka i iritaciju, ovaj tretman ostavlja i neprijatne opekotine. Elektroliza takođe nije dobro rešenje, jer može dovesti do pojave ožiljaka. Skraćivanje makazama je u redu, ali ako želite da ih se rešite, najbolje je da odete na lasersko uklanjanje.

 

Devojke ipak NISU KRIVE što ne mogu da im odole: Evo zbog čega imamo neodoljivu potrebu za SLATKIŠIMA

 

Trčanje u grudnjaku za jogu.

 

Ovaj grudnjak se nikako ne preporučuje za trčanje, jer ne pruža dovoljnu podršku grudima. Čak može dovesti do pucanja vezivnog tkiva u grudima, zbog čega će grudi početi da vam vise. Zato je najbolje da kupite pravi sportski grudnjak koji će stegnuti grudi i neće im dozvoliti da se mnogo pomeraju.

 

Bušenje bradavica.

 

Sama pomisao na ovu ideju je neprijatna, zato treba biti naročito oprezan sa ovim načinom ukrašavanja, koje nije nimalo bezazleno. Bušenjem bradavica može se razviti rizik od dobijanja apscesa (gnojnog čira) koji je jako bolan. Pored toga, pirsing može ozbiljno oštetiti mlečne kanale, što može predstavljati problem kada budete imali dete. Takođe, neke žene su alergične na metal koji se koristi za pirsinge, pa to može izazvati i osipe i druge tipove infekcija.

makonda-tracker