Entoni Bordejn
Poznati američki kuvar Entoni Bordejn poznat je kao veliki gurman i hedonista koji uživa u isprobavanju novih ukusa i recepata. Slavni šef njujorške kuhinje posebno voli specijalitet koji potiče iz Libana, a baba ganuš često sprema gostima u svom restoranu, ali i prijateljima.
Zimski hit: Kroz hladne dane uz vitaminsku salatu zdravlja!
Papucaki
Sastojci:
1 veći plavi patlidžan
300 grama mlevenog junećeg mesa
1 glavica luka
1 čen belog luka
so, biber, kari, đumbir u prahu
1 pavlaka za kuvanje
Priprema:
Plavi patlidžan iseći napola, izrezati ga nožem ukoso, napraviti mrežu, posoliti ga i ostaviti da odstoji kako bi pustio vodu i gorčinu. Za to vreme prodinstati luk i meso, dodati začine, malo peršuna i seckanog crvenog paradajza.
Ako je patlidžan velik, pre punjena izdubiti ga i staviti u rernu da se zapeče desetak minuta. Potom patlidžan napuniti smesom, preko ga zaliti pavlakom za kuvanje i staviti u rernu da se peče pola sata na temperaturi od 220 stepeni.