Treba smanjiti upotrebu suncokretovog i sojinog ulja, a povećati unos maslinovog i uključiti u ishranu plavu ribu. Dobar su izbor i laneno ulje, lanene semenke i Omega-3 masti iz badema i oraha.
Vrlo je važno redovno doručkovati, i to namirnice s niskim do srednjim glikemijskim indeksom - zobene pahuljice s niskomasnim probiotičkim jogurtom i cimetom. Ishranu treba organizovati u pet do šest obroka tokom dana. Između obroka dopuštena je užina: 3 kockice tamne čokolade pre podne i pola šake badema posle podne.
Saveti devojke koja je smršala 65 kilograma: Nije ni skupo ni teško, samo ako se zaista posvetite
Uz svaki obrok preporučuje se unos malo proteina, da se zavara glad, a najbolji izvor su ribe, mahunarke, žitarice, orašasti plodovi i belance. Povećajte unos namirnica bogatih antioksidantima, kao što su borovnice, trešnje, cvekla i paradajz. Izbegavajte one koje ometaju rad štitaste žlezde, kao što su brokoli, kupus, prokelj, karfiol, kelj, spanać, soja i kikiriki.
Preporučuje se i redovna fizička aktivnost kako biste podigli nivo hormona sreće serotonina i endrofina, ali i podstakli procese mršavljenja i sagorevanja masnog tkiva.